De unieke Bosbergsche Borrel…

Beleef bijzondere momenten in Appelscha

De nieuwe hit:

De Bosbergsche Borrel brengt u in hogere sferen

en met het Bosbergsche Boontje komt u ergens binnen…

De Bosbergsche Borrel. Dat is de naam van Appelscha’s nieuwste aanwinst.

‘Deze borrel brengt u in hogere sferen’ verkoopt ondernemer Willem Riksen vanuit zijn Restaurant en Eetcafé De Bosberg deze speciaal voor Appelscha bedachte zachte kruidenlikeur. ‘De inhoud van de kruik met op de voorkant de gloednieuwe toren zal één ieder verrassen’, vertelt Riksen, die benadrukt dat het totaal anders smaakt dan Beerenburg of Jutter. ‘Denk aan Nobeltje, maar dan nog iets beter.
 

Kadotip: De Bosbergsche Borrel & Het Bosbergsch Boontje

Geen idee wat je gaat meenemen naar zijn of haar verjaardag?
Kom snel langs en haal een heerlijke borrel op of het Bosbergsch Boontje in luxe geschenkverpakking.
Diverse verpakkingen verkrijgbaar.

Borrel: Zacht van smaak

Het drankje bevat 24 procent alcohol en is zacht van smaak. Uiteraard lekker in de Bosbergsche koffie of ons nieuwe plankje; het Bosbergsche Genot,  een plankje met koffie, onze huisgemaakte appeltaart én natuurlijk dé borrel’, zegt Riksen. De ondernemer verkoopt de flessen in twee formaten, één van 0,7 liter en één van 0,35 liter. ‘Eveneens leuk als cadeautje vanuit ons vakantiedorp.’

Zelf gestookt

Op de achterzijde verwijst Riksen naar de geschiedenis die De borrel met zich meebrengt. In het verhaaltje gaan we 400 jaar terug in de tijd: 400 jaar geleden stond er achter de Bosberg een eik die langzaam zou verdwijnen in het zandduin waar nu de bosbergtoren fier en trots over het Friesche land kijkt. Het was Wilhemus Richarius die daar z’n meisje voor ’t eerst kuste onder het genot van zijn zelfgestookte borrel, al snel de Bosbergsche borrel genoemd. Nu, na al die jaren, staat de eik er nog steeds, boven op het zandduin. En de Bosbergsche borrel? Die kon wel eens de inspiratie zijn geweest voor de Bosbergtoren.

Kruik klein: € 9,75 p/st
Kruik groot: € 16,50 p/st
Combinatie: Blik en kleine kruik: € 23,50

Koffieboontje: Verrassende melange

Het verhaal van het Bosbergsch Boontje vindt haar oorsprong niet in de verre eeuwen achter ons, maar deze koffieboon is wel op unieke wijze in Appelscha terecht gekomen. En de melange die wij nu serveren hebben wij in een speciale jas gestoken. Deze bonen hebben wij in een geschenk verpakking gegoten.

Zo kunnen onze gasten de koffieboon ook meenemen naar huis of bij een speciale gelegenheid als geschenk aanbieden aan vrienden of familie.

’Wij serveren onze gasten in het restaurant heerlijke koffie, en wilden hier iets mee doen. Deze geschenkverpakkingen zijn een uniek product uit Appelscha. Voor elke gelegenheid is er wel een blik met spreuk gemaakt.’ aldus Willem Riksen uit Appelscha van Bolle Buik, Borrel en Bed.

 

Blik koffie: € 15,25 p/st
Combinatie: Blik en kleine kruik: € 23,50

U bent van harte welkom in Appelscha… Plan met de familie een mini vakantie midden in de natuur van Noord Nederland