De unieke Bosbergsche Borrel…

Beleef bijzondere momenten in Appelscha

De nieuwe hit: Bosbergsche Borrel brengt u in hogere sferen.

De Bosbergsche Borrel. Dat is de naam van Appelscha’s nieuwste aanwinst.

‘Deze borrel brengt u in hogere sferen’ verkoopt ondernemer Willem Riksen vanuit zijn Restaurant en Eetcafé De Bosberg deze speciaal voor Appelscha bedachte zachte kruidenlikeur.

‘De inhoud van de kruik met op de voorkant de gloednieuwe toren zal één ieder verrassen’, vertelt Riksen, die benadrukt dat het totaal anders smaakt dan Beerenburg of Jutter. ‘Denk aan Nobeltje, maar dan nog iets beter.’

Zacht van smaak

Het drankje bevat 24 procent alcohol en is zacht van smaak. Uiteraard lekker in de Bosbergsche koffie of ons nieuwe plankje; het Bosbergsche Genot,  een plankje met koffie, onze huisgemaakte appeltaart én natuurlijk dé borrel’, zegt Riksen. De ondernemer verkoopt de flessen in twee formaten, één van 0,7 liter en één van 0,35 liter. ‘Eveneens leuk als cadeautje vanuit ons vakantiedorp.’

Zelf gestookt

Op de achterzijde verwijst Riksen naar de geschiedenis die De borrel met zich meebrengt. In het verhaaltje gaan we 400 jaar terug in de tijd: 400 jaar geleden stond er achter de Bosberg een eik die langzaam zou verdwijnen in het zandduin waar nu de bosbergtoren fier en trots over het Friesche land kijkt. Het was Wilhemus Richarius die daar z’n meisje voor ’t eerst kuste onder het genot van zijn zelfgestookte borrel, al snel de Bosbergsche borrel genoemd. Nu, na al die jaren, staat de eik er nog steeds, boven op het zandduin. En de Bosbergsche borrel? Die kon wel eens de inspiratie zijn geweest voor de Bosbergtoren.


bron: nieuweooststellingwerver.nl | Henk Vondeling

Kadotip

Geen idee wat je gaat meenemen naar zijn of haar verjaardag? Kom snel langs en haal een heerlijke borrel op. Diverse geschenkverpakkingen verkrijgbaar.

U bent van harte welkom in Appelscha… Een mini vakantie midden in de natuur van Noord Nederland

Restaurant – Groepsaccommodatie De Bosberg
De Bosberg 3
8426 GJ Appelscha
Telefoon: 0516 431 273
E-mail: Info@debosberg.nl

Volg ons op